Ana Sayfa > Söyleşi

Antalya merkezli Naturel Boya İnşaat, 1995 yılında boya uygulama firması olarak faaliyete başlıyor. Mehmet Ayne’nin inandığı değerlerden taviz vermeyen tavrı, azmi sayesinde şirket sürekli kendini geliştirerek 25 yıl sonra bugün Naturel İnşaat olarak yola devam ediyor.

Mevlüt Dağdeviren | 6.01.2020

Dalsan ile 18 senedir birlikte… Cumhur Çetin

Dalsan, sadece bayilerin değil, esas işin yükünü çeken, malzeme ile her gün haşır neşir olan ve müşteri ile de ilk elden muhatap olan ustaların da sadakatini sağlayabilen ender markalardan biri. Dalsan’ın Bodrum uygulayıcı ustalarından Cumhur Çetin, marka ile usta arasındaki bu ilişkiyi çok güzel tanımlayarak “Tanıdığımdan beri tam 18 yıldır Dalsan ile hiç kopmadık” diyor.

1981 yılından bu yana inşaat sektöründe çalışan ve alçı alanında 26 yıllık bir geçmişi olan Mustafa Taş, 2009 yılından bu yana ara vermeksiniz çalıştığı Dalsan’ın ürünlerinin verdiği tadı hiçbir üründen almadığını ifade ederken, “Alçıda isteğimiz yüzeye Dalsan ile birlikte ulaştık. Dalsan ürünleri, emeğimizin karşılığını veriyor” diyor.

Dalsan’ın Ankara’da 20 yılı aşkın bir süredir bayiliğini yapan Uğurlu A.Ş.’nin üçüncü nesil temsilcisi Fatih Kesti, müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarına sunduğu yenilikçi ürün ve çözümlerle yanıt veren Dalsan ile sürdürdükleri işbirliğini kârlı olarak nitelendirirken, “Dalsan, piyasaya sunduğu yenilikçi ve kaliteli ürünlerle bizim elimizi güçlendiriyor” diyor.

Zeynep Çalış | 9.09.2019

‘Dalsan’ ismi ilk akla gelen marka

Ankara’da Dalsan’ın geliştirdiği MAXITEK silo sistemini ilk uygulayan ustalardan biri olan Atakan Kaya, silo sisteminin inşaat alanında devrim niteliğinde mükemmel bir sistem olduğuna vurgu yaparken, sistemin alçının israfını engellerken, aynı zamanda yüzde 30’luk işçilik avantajı sağladığını ve işleri hızlandırdığını söylüyor.

BoardeX’in Marmaris’te tanınmasına katkı sunan Dalsan bayisi Doğuş Yapı Market’in ikinci nesil temsilcisi Yiğit Durman, yapı pazarında önemli bir ihtiyacı gideren BoardeX’in sektörde çığır açtığını ifade ederken, firma sahibi Atik Durman da, Dalsan’ın geliştirdiği tüm ürünlerle sektöre önemli kazanımlar getirdiğinin altını çiziyor ve “Hani bir söz vardır, taklit ediyorsan değil, taklit ediliyorsan başarılısındır. Dalsan da taklit edilen, takip edilen bir marka” diyor.

İçten Sayın | 6.05.2019

Mutluluk bulaştıran bir bayi… Canpa

Su, ısı ve ses yalıtımı konusunda sunduğu çözümlerin dışında geliştirdiği çalışan mutluluğunu esas alan iş modeli ile ‘Türkiye’nin En İyi İşvereni Ödülü’nü almaya hak kazanan Dalsan’ın Ankara bayisi Canpa, sıradışı çalışma modeliyle çalışan, tedarikçi ve müşteri ayağında mutluluk dağıtan bir firma olarak farkını ortaya koyuyor.

Mahir Turan | 6.05.2019

‘Silolu sistem yoksa biz de yokuz!’

TOKİ tarafından, ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ çerçevesinde, İstanbul’un Gaziosmanpaşa İlçesi Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri’nde hayata geçirilen projede Dalsan’ın silo sistemini kullanan sıva ustası Cüneyt Alpat, silo sisteminin sağladığı birçok avantajın yanı sıra, iş kazalarının önüne geçen bir sistem olduğuna dikkat çekerken, “Bu sistem varken, neden hala malzeme taşıma gibi kaza riski yüksek bir uygulamayı kabul edelim ki! Silo sisteminden sonra şart koşuyoruz, yüksek katlı projelerde".

Bursa’nın, sanayi ve tarımın üretiminin yoğun olduğu, bu yönüyle de Türkiye ekonomisine direkt katkıda bulunan sayılı şehirlerden biri olduğunu ifade eden Bursa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ertaş, “Ancak bu zenginliğin tam olarak mimari bir dilin evirilmesi için kullanılabildiğini söylemek zor” diyor.

Yapı malzemesinin genç nesil temsilcisi olan Dalsan Ankara bayisi Nil Tiritoğlu, Bilkent Üniversitesi’nde aldığı mimarlık eğitimini müşterilerine aktarıyor ve ‘doğru projeye doğru ürünler’ şeklinde kullanmaları yönünde onlara teknik destek sunuyor.

2004 yılından bu yana Dalsan Bayiliği yapan ve Türkiye çapında 12 bayi ile inşaat sektörüne hizmet veren; Hakan Ersöz, ünlü yapımcı Türker İnanoğlu ile başlayan başarı öyküsünü ve Dalsan’ın bu başarıdaki rolünü tüm açık yürekliliğiyle ortaya koyuyor.

Zeynep Çalış | 11.03.2019

‘Dalsan Alçı, ustaları koruyor’

Kartonpiyer ustası olarak başladığı meslekte alçının 25 yıllık gelişimine tanıklık eden alçı ustası Murat Gündüz, alçı sektöründe geliştirdiği ürünlerle alanında bir numara olan Dalsan Alçı’nın sadece avantajlı ürünler geliştirmediğini, ustaya sağladığı kolaylıklarla kullanıcı dostu bir özellik gösterdiğini söylüyor ve “Kullanıcı dostu Dalsan Alçı, ustaları koruyor” mesajı veriyor.

Nihat Çelik | 7.03.2019

Yalova’da mimari perspektif arayışı

İstanbul Büyükkent Şubesi’ne bağlı bir temsilcilik olarak faaliyet gösteren Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği, 2017 yılında Yalova tarihinin mimari perspektifini ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Özşahin İnşaat’ta 20 yıla yakın bir süredir alçı ustası olarak görev yapan Hakan Nergiz, 7-8 yıl önce tanıştığı Dalsan Alçı ürünlerinden sonra başka alçı markalarıyla çalışamadığını belirtirken, Dalsan Alçı’nın tüm pazarda ustalar arasında kendini kabul ettirmiş bir marka olduğuna vurgu yapıyor.

Mahir Turan | 20.03.2020

‘Dalsan benim ilk göz ağrım’

Yıl 2009… Bir ilçede kurulu şirket olarak, Dalsan’dan bayiliği aldıkları o günü unutamıyor Yasin Karacaoğlu… Antalya’nın Manavgat İlçesi’ndeki Aykut Ticaret’te satış ve pazarlama müdürü olarak görev yapan Karacaoğlu, ta gerilere gidiyor ve şöyle anlatıyor o günleri:

Mevlüt Dağdeviren | 6.01.2020

‘Dalsan’la omuz destekli gidiyoruz’

İstanbul’da Dalsan ile tanışıp daha sonra Bodrum’da bayi olarak işbirliğini devam ettiren Koyuncoğlu Yapı Market, Dalsan’ın çözüm ortaklığını çok önemsiyor. Firmanın Kurucusu Yusuf Koyuncuoğlu, “Dalsan ürünleri Bodrum iklimi ve inşaat yapısı için çok uygun. Çok memnunuz, her durumda destek alabiliyoruz. Biz Dalsan ile adeta omuz destekli gidiyoruz” diyerek bu işbirliğini tanımlıyor.

Geleneksel mimarinin çok fazla olmadığı Osmaniye’de mimari kimlik oluşması yönünde çalışmalar içerisinde olduklarını belirten Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği Başkanı Halise Şen, henüz bu girişimlerinin karşılık bulmasa da bu çabalarını sürdürmeye devam edecekleri mesajı veriyor.

Geçmişten devraldığı şehircilik ve mimari altyapısını tarım, hayvancılık, sanayi, ticaret ve turizm gibi günümüzde öne çıkan ekonomik dinamiklerle şekillendiren Tekirdağ, kaybettiği tarihi dokusunu yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerin yaklaşımlarıyla yeniden kazanma çabasında.

Nihat Çelik | 9.09.2019

"Prensip olarak ‘Dalsan’ diyoruz”

Alçı ve dekorasyon işinde 25 yıllık bir tecrübe içinde olan Yahya Çelebi, 15 yıldır tanıştığı Dalsan ürünlerinin yapı alanındaki işleri çok kolaylaştırdığını belirtirken, "50 metrekarelik bir tavanı piyasa ürünleriyle dört saatte yaparsınız, Dalsan ürünüyle iki saatte yaparsınız.” diyor ve ekliyor: "Dalsan ürünleriyle çalışmayı bir 'prensip' olarak görüyoruz"

Dalsan’ın Karşıyaka bayilerinden Nurettin Küçük’le konuşurken bir ticari partner, bir çözüm ortağı değil de tam olarak bir aile bireyi görüyorsunuz. Zaten kendisi de ifade ediyor: “Dalsan ile 23 yıldır bir aileyiz. Birbirimize kızdığımız da oldu ama hiç bırakamadım.” Dalsan’ın adım adım nasıl zirveye çıktığının öyküsünü canlı bir tanıktan dinlemek ise epey keyifliydi.

Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkanı Dr. Armağan Güleç Korumaz, mimari altyapısını Selçuklu ve Osmanlı’dan alan Konya’nın bugünkü kent planlamasında kentsel dönüşüm projelerinin ağırlığı olsa da, yapılan çalışmalara bakıldığında taklitten öteye geçmeyen bir öykünme hali içinde olduğuna vurgu yapıyor ve “Evet bir Selçuklu başkentinde yaşıyoruz ama Selçuklu mimarisini anladığımızı, özümsediğimizi söyleyemem” diyor.

Faaliyetlerinin yüzde 90’ı uygulama ağırlıklı çalışmalardan oluşan Dalsan’ın İstanbul bayisi Meit Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Halim Erol, uygulamalarında sıklıkla kullandıkları kuru duvar sistemlerinin hafif ve esnek yapısı, uygulama kolaylığı sağlaması, yangına karşı daha dayanıklı olması gibi birçok avantaj sunduğunu belirtirken, “Ürün ne kadar doğru olursa olsun, iyi bir ürünü; işi bilen, sistemi bilen, bilgisi olan doğru uygular” diyerek bayilik ve uygulama safhasında belli bir standardı

Mevlüt Dağdeviren | 12.03.2019

‘Kalite arayışı bizi Dalsan’a götürdü’

Dalsan Çeşme bayisi Artuna, İzmir bölgesinde Artuna Yapı, Artuna Metal, Artuna Banyo Seramik ve Artuna Yapı Market markalarıyla 30 bine yakın ürünüyle yapı alanına hizmet veriyor. Kalite, hizmet, servis ve satış sonrası hizmetlerde yaşadıkları problemlerin kendilerini Dalsan ile buluşturduğunu belirten firma yöneticileri, Dalsan’ın sektörde ellerini güçlendirdiğine dikkat çekiyorlar.

MS Mega İnşaat tarafından hayata geçirilen Aydos Land projesinde Dalsan’ın silo sistemini projede kullanma konusunda başta tereddüt yaşayan sıva ustası Hüseyin Ateş, “Başta çok karşı çıktığım silo sistemini, artık iş görüşmelerinde şart koşmaya başladık” diyor.

Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi’nin Başkanı Ali Özerk, şehircilik anlayışı ile atak yapan kentler arasında yerini alan Balıkesir’in insan odaklı yaşam biçiminin gelişmesinde, kentin ve kentlilik süreçlerinde halkı bilinçlendirmede önemli rol oynadıklarının altını çiziyor.

İnşaat sektöründe 10 yılı aşkın süredir alçı ustası olarak çalışan Selami Suna, duvar ve tavan üretimi konusunda kullandıkları Dalsan Alçı ürünlerinin en büyük yardımcıları olduğunu belirtirken; Dalsan Alçı’nın aksesuarlardaki uyum ve çözüm odaklı zengin ürün çeşidinin ‘ince işçiliğe’ teknik ustalık kattığını söylüyor.

Dalsan Alçı’nın ustalar için sunduğu Alçıkart sisteminin Dalsan Alçı’nın ne kadar güçlü olduğunu ve ustalara ne denli önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu belirten Fahrettin Kayuk, ustaların Alçıkart sisteminden yeterince yararlanamadığını söylüyor ve Dalsan Alçı’nın önlemler alması gerektiğine işaret ediyor.

54 yıldır yapı malzemesi ticaretinde olan Özyangıncı Yapı Malzeme firmasının sahibi Ali Yangıncı, Dalsan Alçı ile 14 yıl önce başlayan ticari ilişkilerinin istikrarlı bir şekilde sürdüğünü ve cirolarının yüzde 10’luk paya ulaştığını belirtirken, “Dalsan Alçı’dan, ürünlerinden, hizmetinden, en önemlisi de ticari ahlakından memnunuz. Dalsan Alçı ile istikrarı yakaladık” diyor.

Mahir Turan | 20.03.2020

‘Dalsan ile yükselişe geçtik’

Kastamonu’da inşaat alanında faaliyet gösteren Huzuroğlu Yapı Malzemeleri, 43 yıllık bir firma.

Yapı alanında 15 yıldır alçı işleri gerçekleştiren Mesut Yılmaz, Dalsan ürünlerinden ustaların, çalışanların ve inşaat sahiplerinin oldukça memnun olduklarını ifade ederken, Dalsan’ın sadece ürün kalitesiyle değil, üst düzey hizmet sunumuyla da ustaların gönlünde taht kurduğu mesajı veriyor ve ekliyor: “İyi usta, iyi malzeme ile çok iyi iş ortaya çıkarıyor.”

Alçının yapı sektöründe hak ettiği yeri yakaladığını belirten Ümit İnşaat Koordinatörü Ümit Yunus Özcan, bu başarının geliştirdiği ürünlerle alçı sektörüne yön veren Dalsan’ın başarısı olarak nitelendiriyor ve “Yerli bir markanın sahada bu kadar iyi bir isimle anılmış olması, bizim de onların partneri olmamız açıkçası bize çok büyük bir keyif veriyor” diyor.

Bursa’da 1998’den bu yana Dalsan ürünlerinin satışını gerçekleştiren Cemal Koyuncu’nun 2015 yılında kurduğu Bursa Teknik, ürün portföyü içinde yüzde 35’lik paya sahip olan alçı ile bölgede büyümesini sürdürüyor. Koyuncu, bayiler, tasarımcılar ve uygulamacılar için bir okul olarak nitelendirdiği Dalsan’ın edindiği bilgi birikimini, tecrübesini sektörle paylaşmasının çok değerli olduğunu söylüyor.

Kardeşleri ile birlikte Türkiye'nin her yerinde bankalar ve perakende zincir markalar için alçı dekorasyon işleri gerçekleştiren Muhammet Usta, alçı ve alçı levha ürünlerinin yapıya sadece estetik değil, yapıyı hafiflettiği ve yangına karşı dayanım sağladığı için hayat kurtardığı mesajını veriyor ve "Özellikle duvarlarda tuğla kullanılması yasaklanmalı. Alçı ve alçı levha ürünlerinin kullanılması yasal zorunluluk olmalı" diyor.

Silo sistemini kısaca ‘velinimet’ olarak değerlendiren Orhan Yakar, 90 kişilik alçı sıva ekibiyle sistemi “Harika, muazzam bir sistem… “ olarak değerlendiriyor. Yakar; “Kim akıl ettiyse, kim bunu sektöre kazandırdıysa; gerçekten büyük bir iş başardığını söylemek istiyorum. Sektör adına teşekkürlerimi iletmek istiyorum” diyor.

Türkiye’nin her yerinde gerçekleştirilen birçok projede alçı levha uygulama işleri yapmış olan Birol Acur, Dalsan’ın iç cephe için sunduğu COREX ile dış cephe kaplamaları için geliştirdiği BoardeX ürünlerinin ustalar için vazgeçilmez avantajlar sunduğuna vurgu yapıyor.

Alçı alanında yaptığı Ar-ge çalışmalarıyla sektör için yenilikçi ürünler sunan Dalsan’ın Konya’da iyi bir pazara sahip olduğunun altını çizen Konyıl Yapı Malzemeleri firma yetkilisi Mehmet Yıldırım, Konya’nın alçı alanında Dalsan’ın kalesi konumunda olduğuna vurgu yapıyor.

Bursa’nın alçı konusunda 25 yıllık deneyimli ustası Sedat Altun, Alçıkart’ın ustalar için mükemmel bir sistem olduğunu ve markanın sahiplenilmesinde çok motive edici bir etkisi olduğunu belirtirken, “Ancak hediye programının ötesinde Dalsan’ın ürün kalitesi, hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti, bizim için her zaman daha ön planda” diyor.

Makine sıva alçısı MAXITEK ve hazır karışım zemin harcı MAXICOAT’u silo ile sevk etmeye başlayan projelerden Nef Sancaktepe 19’da uygulayan Metiş Yapı Mühendislik Koordinatörü Hüseyin Elbir, Daslan’ın silo sisteminden duydukları memnuniyeti, “Silonun getirdiği birçok avantaj var. Ne gibi avantajlar getirdi, bir kere indir, götür, getir gibi iş yükünü ortadan kaldırdı. Stoklama olayı ortadan kalktı, yağmurda çamurda üstünü örtmesi, ıslandı, bozuldu gibi birçok sorun ortadan kalkmış oldu” sözleriy

2007 yılında Dalsan bayiliği konusunda ısrarcı olarak Dalsan’ın Düzce bayisi olan Demir İnşaat Malzemeleri’nin sahibi Serdar Demir, Dalsan ile birlikte başlayan atılımın yıllık yüzde 30-40’lık bir büyüme yarattığını belirtirken, “Dalsan sadece ürüne yatırım yapmıyor. İnsana da yatırım yapıyor” diyerek Dalsan ile ortaklığın manevi bir hazzı olduğu mesajı da veriyor.

31 yıllık geçmişiyle sektörün öncü firmalarından Tokal Grup Satış Müdürü İbrahim Özkurt, Dalsan Alçı’nın her geçen gün kendini daha da çok geliştirdiğini belirterek, “Sektörde ‘Dalsan’ ismi kaliteyi ifade etmek için yetiyor da artıyor bile” diyor.

Konya ve çevresinde 10 yıldır makine alçısı uygulamaları yapan Hakan Yıldırım, Dalsan Alçı’nın alçılarıyla tanışıncaya kadar çok sıkıntılı ürünler kullandıklarını belirtirken, alternatiflere göre çok iyi sonuçlar veren Dalsan Alçı ürünlerini alanında bir numara olarak nitelendiriyor.

Antalya merkezli Naturel Boya İnşaat, 1995 yılında boya uygulama firması olarak faaliyete başlıyor. Mehmet Ayne’nin inandığı değerlerden taviz vermeyen tavrı, azmi sayesinde şirket sürekli kendini geliştirerek 25 yıl sonra bugün Naturel İnşaat olarak yola devam ediyor.

Mahir Turan | 20.03.2020

‘Dalsan benim ilk göz ağrım’

Yıl 2009… Bir ilçede kurulu şirket olarak, Dalsan’dan bayiliği aldıkları o günü unutamıyor Yasin Karacaoğlu… Antalya’nın Manavgat İlçesi’ndeki Aykut Ticaret’te satış ve pazarlama müdürü olarak görev yapan Karacaoğlu, ta gerilere gidiyor ve şöyle anlatıyor o günleri:

Mahir Turan | 20.03.2020

‘Dalsan ile yükselişe geçtik’

Kastamonu’da inşaat alanında faaliyet gösteren Huzuroğlu Yapı Malzemeleri, 43 yıllık bir firma.

Mevlüt Dağdeviren | 6.01.2020

Dalsan ile 18 senedir birlikte… Cumhur Çetin

Dalsan, sadece bayilerin değil, esas işin yükünü çeken, malzeme ile her gün haşır neşir olan ve müşteri ile de ilk elden muhatap olan ustaların da sadakatini sağlayabilen ender markalardan biri. Dalsan’ın Bodrum uygulayıcı ustalarından Cumhur Çetin, marka ile usta arasındaki bu ilişkiyi çok güzel tanımlayarak “Tanıdığımdan beri tam 18 yıldır Dalsan ile hiç kopmadık” diyor.

Mevlüt Dağdeviren | 6.01.2020

‘Dalsan’la omuz destekli gidiyoruz’

İstanbul’da Dalsan ile tanışıp daha sonra Bodrum’da bayi olarak işbirliğini devam ettiren Koyuncoğlu Yapı Market, Dalsan’ın çözüm ortaklığını çok önemsiyor. Firmanın Kurucusu Yusuf Koyuncuoğlu, “Dalsan ürünleri Bodrum iklimi ve inşaat yapısı için çok uygun. Çok memnunuz, her durumda destek alabiliyoruz. Biz Dalsan ile adeta omuz destekli gidiyoruz” diyerek bu işbirliğini tanımlıyor.

Yapı alanında 15 yıldır alçı işleri gerçekleştiren Mesut Yılmaz, Dalsan ürünlerinden ustaların, çalışanların ve inşaat sahiplerinin oldukça memnun olduklarını ifade ederken, Dalsan’ın sadece ürün kalitesiyle değil, üst düzey hizmet sunumuyla da ustaların gönlünde taht kurduğu mesajı veriyor ve ekliyor: “İyi usta, iyi malzeme ile çok iyi iş ortaya çıkarıyor.”

1981 yılından bu yana inşaat sektöründe çalışan ve alçı alanında 26 yıllık bir geçmişi olan Mustafa Taş, 2009 yılından bu yana ara vermeksiniz çalıştığı Dalsan’ın ürünlerinin verdiği tadı hiçbir üründen almadığını ifade ederken, “Alçıda isteğimiz yüzeye Dalsan ile birlikte ulaştık. Dalsan ürünleri, emeğimizin karşılığını veriyor” diyor.

Geleneksel mimarinin çok fazla olmadığı Osmaniye’de mimari kimlik oluşması yönünde çalışmalar içerisinde olduklarını belirten Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği Başkanı Halise Şen, henüz bu girişimlerinin karşılık bulmasa da bu çabalarını sürdürmeye devam edecekleri mesajı veriyor.

Alçının yapı sektöründe hak ettiği yeri yakaladığını belirten Ümit İnşaat Koordinatörü Ümit Yunus Özcan, bu başarının geliştirdiği ürünlerle alçı sektörüne yön veren Dalsan’ın başarısı olarak nitelendiriyor ve “Yerli bir markanın sahada bu kadar iyi bir isimle anılmış olması, bizim de onların partneri olmamız açıkçası bize çok büyük bir keyif veriyor” diyor.

Dalsan’ın Ankara’da 20 yılı aşkın bir süredir bayiliğini yapan Uğurlu A.Ş.’nin üçüncü nesil temsilcisi Fatih Kesti, müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarına sunduğu yenilikçi ürün ve çözümlerle yanıt veren Dalsan ile sürdürdükleri işbirliğini kârlı olarak nitelendirirken, “Dalsan, piyasaya sunduğu yenilikçi ve kaliteli ürünlerle bizim elimizi güçlendiriyor” diyor.

Geçmişten devraldığı şehircilik ve mimari altyapısını tarım, hayvancılık, sanayi, ticaret ve turizm gibi günümüzde öne çıkan ekonomik dinamiklerle şekillendiren Tekirdağ, kaybettiği tarihi dokusunu yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerin yaklaşımlarıyla yeniden kazanma çabasında.

Bursa’da 1998’den bu yana Dalsan ürünlerinin satışını gerçekleştiren Cemal Koyuncu’nun 2015 yılında kurduğu Bursa Teknik, ürün portföyü içinde yüzde 35’lik paya sahip olan alçı ile bölgede büyümesini sürdürüyor. Koyuncu, bayiler, tasarımcılar ve uygulamacılar için bir okul olarak nitelendirdiği Dalsan’ın edindiği bilgi birikimini, tecrübesini sektörle paylaşmasının çok değerli olduğunu söylüyor.

Zeynep Çalış | 9.09.2019

‘Dalsan’ ismi ilk akla gelen marka

Ankara’da Dalsan’ın geliştirdiği MAXITEK silo sistemini ilk uygulayan ustalardan biri olan Atakan Kaya, silo sisteminin inşaat alanında devrim niteliğinde mükemmel bir sistem olduğuna vurgu yaparken, sistemin alçının israfını engellerken, aynı zamanda yüzde 30’luk işçilik avantajı sağladığını ve işleri hızlandırdığını söylüyor.

Nihat Çelik | 9.09.2019

"Prensip olarak ‘Dalsan’ diyoruz”

Alçı ve dekorasyon işinde 25 yıllık bir tecrübe içinde olan Yahya Çelebi, 15 yıldır tanıştığı Dalsan ürünlerinin yapı alanındaki işleri çok kolaylaştırdığını belirtirken, "50 metrekarelik bir tavanı piyasa ürünleriyle dört saatte yaparsınız, Dalsan ürünüyle iki saatte yaparsınız.” diyor ve ekliyor: "Dalsan ürünleriyle çalışmayı bir 'prensip' olarak görüyoruz"

Kardeşleri ile birlikte Türkiye'nin her yerinde bankalar ve perakende zincir markalar için alçı dekorasyon işleri gerçekleştiren Muhammet Usta, alçı ve alçı levha ürünlerinin yapıya sadece estetik değil, yapıyı hafiflettiği ve yangına karşı dayanım sağladığı için hayat kurtardığı mesajını veriyor ve "Özellikle duvarlarda tuğla kullanılması yasaklanmalı. Alçı ve alçı levha ürünlerinin kullanılması yasal zorunluluk olmalı" diyor.

BoardeX’in Marmaris’te tanınmasına katkı sunan Dalsan bayisi Doğuş Yapı Market’in ikinci nesil temsilcisi Yiğit Durman, yapı pazarında önemli bir ihtiyacı gideren BoardeX’in sektörde çığır açtığını ifade ederken, firma sahibi Atik Durman da, Dalsan’ın geliştirdiği tüm ürünlerle sektöre önemli kazanımlar getirdiğinin altını çiziyor ve “Hani bir söz vardır, taklit ediyorsan değil, taklit ediliyorsan başarılısındır. Dalsan da taklit edilen, takip edilen bir marka” diyor.

Dalsan’ın Karşıyaka bayilerinden Nurettin Küçük’le konuşurken bir ticari partner, bir çözüm ortağı değil de tam olarak bir aile bireyi görüyorsunuz. Zaten kendisi de ifade ediyor: “Dalsan ile 23 yıldır bir aileyiz. Birbirimize kızdığımız da oldu ama hiç bırakamadım.” Dalsan’ın adım adım nasıl zirveye çıktığının öyküsünü canlı bir tanıktan dinlemek ise epey keyifliydi.

Silo sistemini kısaca ‘velinimet’ olarak değerlendiren Orhan Yakar, 90 kişilik alçı sıva ekibiyle sistemi “Harika, muazzam bir sistem… “ olarak değerlendiriyor. Yakar; “Kim akıl ettiyse, kim bunu sektöre kazandırdıysa; gerçekten büyük bir iş başardığını söylemek istiyorum. Sektör adına teşekkürlerimi iletmek istiyorum” diyor.

İçten Sayın | 6.05.2019

Mutluluk bulaştıran bir bayi… Canpa

Su, ısı ve ses yalıtımı konusunda sunduğu çözümlerin dışında geliştirdiği çalışan mutluluğunu esas alan iş modeli ile ‘Türkiye’nin En İyi İşvereni Ödülü’nü almaya hak kazanan Dalsan’ın Ankara bayisi Canpa, sıradışı çalışma modeliyle çalışan, tedarikçi ve müşteri ayağında mutluluk dağıtan bir firma olarak farkını ortaya koyuyor.

Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkanı Dr. Armağan Güleç Korumaz, mimari altyapısını Selçuklu ve Osmanlı’dan alan Konya’nın bugünkü kent planlamasında kentsel dönüşüm projelerinin ağırlığı olsa da, yapılan çalışmalara bakıldığında taklitten öteye geçmeyen bir öykünme hali içinde olduğuna vurgu yapıyor ve “Evet bir Selçuklu başkentinde yaşıyoruz ama Selçuklu mimarisini anladığımızı, özümsediğimizi söyleyemem” diyor.

Türkiye’nin her yerinde gerçekleştirilen birçok projede alçı levha uygulama işleri yapmış olan Birol Acur, Dalsan’ın iç cephe için sunduğu COREX ile dış cephe kaplamaları için geliştirdiği BoardeX ürünlerinin ustalar için vazgeçilmez avantajlar sunduğuna vurgu yapıyor.

Mahir Turan | 6.05.2019

‘Silolu sistem yoksa biz de yokuz!’

TOKİ tarafından, ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ çerçevesinde, İstanbul’un Gaziosmanpaşa İlçesi Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri’nde hayata geçirilen projede Dalsan’ın silo sistemini kullanan sıva ustası Cüneyt Alpat, silo sisteminin sağladığı birçok avantajın yanı sıra, iş kazalarının önüne geçen bir sistem olduğuna dikkat çekerken, “Bu sistem varken, neden hala malzeme taşıma gibi kaza riski yüksek bir uygulamayı kabul edelim ki! Silo sisteminden sonra şart koşuyoruz, yüksek katlı projelerde".

Faaliyetlerinin yüzde 90’ı uygulama ağırlıklı çalışmalardan oluşan Dalsan’ın İstanbul bayisi Meit Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Halim Erol, uygulamalarında sıklıkla kullandıkları kuru duvar sistemlerinin hafif ve esnek yapısı, uygulama kolaylığı sağlaması, yangına karşı daha dayanıklı olması gibi birçok avantaj sunduğunu belirtirken, “Ürün ne kadar doğru olursa olsun, iyi bir ürünü; işi bilen, sistemi bilen, bilgisi olan doğru uygular” diyerek bayilik ve uygulama safhasında belli bir standardı

Alçı alanında yaptığı Ar-ge çalışmalarıyla sektör için yenilikçi ürünler sunan Dalsan’ın Konya’da iyi bir pazara sahip olduğunun altını çizen Konyıl Yapı Malzemeleri firma yetkilisi Mehmet Yıldırım, Konya’nın alçı alanında Dalsan’ın kalesi konumunda olduğuna vurgu yapıyor.

Bursa’nın, sanayi ve tarımın üretiminin yoğun olduğu, bu yönüyle de Türkiye ekonomisine direkt katkıda bulunan sayılı şehirlerden biri olduğunu ifade eden Bursa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ertaş, “Ancak bu zenginliğin tam olarak mimari bir dilin evirilmesi için kullanılabildiğini söylemek zor” diyor.

Mevlüt Dağdeviren | 12.03.2019

‘Kalite arayışı bizi Dalsan’a götürdü’

Dalsan Çeşme bayisi Artuna, İzmir bölgesinde Artuna Yapı, Artuna Metal, Artuna Banyo Seramik ve Artuna Yapı Market markalarıyla 30 bine yakın ürünüyle yapı alanına hizmet veriyor. Kalite, hizmet, servis ve satış sonrası hizmetlerde yaşadıkları problemlerin kendilerini Dalsan ile buluşturduğunu belirten firma yöneticileri, Dalsan’ın sektörde ellerini güçlendirdiğine dikkat çekiyorlar.

Bursa’nın alçı konusunda 25 yıllık deneyimli ustası Sedat Altun, Alçıkart’ın ustalar için mükemmel bir sistem olduğunu ve markanın sahiplenilmesinde çok motive edici bir etkisi olduğunu belirtirken, “Ancak hediye programının ötesinde Dalsan’ın ürün kalitesi, hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti, bizim için her zaman daha ön planda” diyor.

Yapı malzemesinin genç nesil temsilcisi olan Dalsan Ankara bayisi Nil Tiritoğlu, Bilkent Üniversitesi’nde aldığı mimarlık eğitimini müşterilerine aktarıyor ve ‘doğru projeye doğru ürünler’ şeklinde kullanmaları yönünde onlara teknik destek sunuyor.

MS Mega İnşaat tarafından hayata geçirilen Aydos Land projesinde Dalsan’ın silo sistemini projede kullanma konusunda başta tereddüt yaşayan sıva ustası Hüseyin Ateş, “Başta çok karşı çıktığım silo sistemini, artık iş görüşmelerinde şart koşmaya başladık” diyor.

Makine sıva alçısı MAXITEK ve hazır karışım zemin harcı MAXICOAT’u silo ile sevk etmeye başlayan projelerden Nef Sancaktepe 19’da uygulayan Metiş Yapı Mühendislik Koordinatörü Hüseyin Elbir, Daslan’ın silo sisteminden duydukları memnuniyeti, “Silonun getirdiği birçok avantaj var. Ne gibi avantajlar getirdi, bir kere indir, götür, getir gibi iş yükünü ortadan kaldırdı. Stoklama olayı ortadan kalktı, yağmurda çamurda üstünü örtmesi, ıslandı, bozuldu gibi birçok sorun ortadan kalkmış oldu” sözleriy

2004 yılından bu yana Dalsan Bayiliği yapan ve Türkiye çapında 12 bayi ile inşaat sektörüne hizmet veren; Hakan Ersöz, ünlü yapımcı Türker İnanoğlu ile başlayan başarı öyküsünü ve Dalsan’ın bu başarıdaki rolünü tüm açık yürekliliğiyle ortaya koyuyor.

Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi’nin Başkanı Ali Özerk, şehircilik anlayışı ile atak yapan kentler arasında yerini alan Balıkesir’in insan odaklı yaşam biçiminin gelişmesinde, kentin ve kentlilik süreçlerinde halkı bilinçlendirmede önemli rol oynadıklarının altını çiziyor.

2007 yılında Dalsan bayiliği konusunda ısrarcı olarak Dalsan’ın Düzce bayisi olan Demir İnşaat Malzemeleri’nin sahibi Serdar Demir, Dalsan ile birlikte başlayan atılımın yıllık yüzde 30-40’lık bir büyüme yarattığını belirtirken, “Dalsan sadece ürüne yatırım yapmıyor. İnsana da yatırım yapıyor” diyerek Dalsan ile ortaklığın manevi bir hazzı olduğu mesajı da veriyor.

Zeynep Çalış | 11.03.2019

‘Dalsan Alçı, ustaları koruyor’

Kartonpiyer ustası olarak başladığı meslekte alçının 25 yıllık gelişimine tanıklık eden alçı ustası Murat Gündüz, alçı sektöründe geliştirdiği ürünlerle alanında bir numara olan Dalsan Alçı’nın sadece avantajlı ürünler geliştirmediğini, ustaya sağladığı kolaylıklarla kullanıcı dostu bir özellik gösterdiğini söylüyor ve “Kullanıcı dostu Dalsan Alçı, ustaları koruyor” mesajı veriyor.

İnşaat sektöründe 10 yılı aşkın süredir alçı ustası olarak çalışan Selami Suna, duvar ve tavan üretimi konusunda kullandıkları Dalsan Alçı ürünlerinin en büyük yardımcıları olduğunu belirtirken; Dalsan Alçı’nın aksesuarlardaki uyum ve çözüm odaklı zengin ürün çeşidinin ‘ince işçiliğe’ teknik ustalık kattığını söylüyor.

31 yıllık geçmişiyle sektörün öncü firmalarından Tokal Grup Satış Müdürü İbrahim Özkurt, Dalsan Alçı’nın her geçen gün kendini daha da çok geliştirdiğini belirterek, “Sektörde ‘Dalsan’ ismi kaliteyi ifade etmek için yetiyor da artıyor bile” diyor.

Nihat Çelik | 7.03.2019

Yalova’da mimari perspektif arayışı

İstanbul Büyükkent Şubesi’ne bağlı bir temsilcilik olarak faaliyet gösteren Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği, 2017 yılında Yalova tarihinin mimari perspektifini ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Dalsan Alçı’nın ustalar için sunduğu Alçıkart sisteminin Dalsan Alçı’nın ne kadar güçlü olduğunu ve ustalara ne denli önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu belirten Fahrettin Kayuk, ustaların Alçıkart sisteminden yeterince yararlanamadığını söylüyor ve Dalsan Alçı’nın önlemler alması gerektiğine işaret ediyor.

Konya ve çevresinde 10 yıldır makine alçısı uygulamaları yapan Hakan Yıldırım, Dalsan Alçı’nın alçılarıyla tanışıncaya kadar çok sıkıntılı ürünler kullandıklarını belirtirken, alternatiflere göre çok iyi sonuçlar veren Dalsan Alçı ürünlerini alanında bir numara olarak nitelendiriyor.

Özşahin İnşaat’ta 20 yıla yakın bir süredir alçı ustası olarak görev yapan Hakan Nergiz, 7-8 yıl önce tanıştığı Dalsan Alçı ürünlerinden sonra başka alçı markalarıyla çalışamadığını belirtirken, Dalsan Alçı’nın tüm pazarda ustalar arasında kendini kabul ettirmiş bir marka olduğuna vurgu yapıyor.

54 yıldır yapı malzemesi ticaretinde olan Özyangıncı Yapı Malzeme firmasının sahibi Ali Yangıncı, Dalsan Alçı ile 14 yıl önce başlayan ticari ilişkilerinin istikrarlı bir şekilde sürdüğünü ve cirolarının yüzde 10’luk paya ulaştığını belirtirken, “Dalsan Alçı’dan, ürünlerinden, hizmetinden, en önemlisi de ticari ahlakından memnunuz. Dalsan Alçı ile istikrarı yakaladık” diyor.