İzmir'in merkezinde Folkart Incity, Incity'nin kalbinde Dalsan var!

Mevlüt Dağdeviren | 3.05.2019

Proje haberimizin konusu Folkart Incity... İzmir’in yeni kent merkezinde, doğayla iç içe, yaşamın ritminden hiç kopmadan, sakinliğin, huzurun ve mutluluğun adresi olmak üzere yükseliyor. Projenin detaylarını İhale ve Satınalma Uzmanı İnşaat Mühendisi Nurhal Süllü ile konuştuk. Ancak o detaylara ve projede Dalsan’ın rolüne geçmeden önce biraz Folkart Incity’nin genel özelliklerinden söz edelim. Bornova Yeni Kent Bölgesi’ndeki Folkart Incity, 8 bloktan oluşuyor. İzmir’de şehir merkezine yakınlığı ile dikkat çeken proje içinde 700 daire ve 42 ticari alan bulunuyor.

Folkart Incity’de anahtar teslimleri 2019 yılı içerisinde yapılacak. İzmir Bornova'da hayat bulan Folkart Incity’de stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 lüks konut seçenekleri bulunuyor.

Örnek sokak tasarımı

Folkart Incity, yaşama dair ihtiyaç duyulabilecek her şeyi tek bir noktada buluşturan Folkart Time’a, İzmir’in modern görünüşünün yansıtılacağı şık ve estetik bir sokakla bağlanacak. Hatta Folkart, 296 sokakta ilk çalışmayı da yaptı. Sokakta bulunacak oturma alanları, özel peyzaj düzenlemesi ve aydınlatması ile Folkart Incity, İzmir’in yeni çekim merkezi haline gelecek.

Ritmin içinde

Yaşam ritminin doyasıya yaşanacağı Folkart Incity, hem İzmir’in merkezinde yaşama keyfini hem de seçkin markalara, çocuklara ve yetişkinlere özel eğlence alanlarına, büyük yapı ve süpermarketlere, lezzet noktalarına, metroya, Mektebim Koleji’ne ve diğer prestijli eğitim kurumlarına komşu olma avantajını sağlayacak. 

Detaylar titizlikle tasarlandı

Her detayın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü Folkart Incity’nin modern çizgisi yaşam alanlarında hissedilecek. Projede açık spor alanları, basketbol, tenis, futbol, mini golf, masa tenisi, yürüyüş ve koru alanı, açık yüzme havuzu, açılabilir kapalı yüzme havuzu, spor salonu, sauna, çocuklar için kreş ve oyun alanları, playstation, sinema, karaoke odası, kütüphane, satranç ve çalışma odası, çatı alanlarında hobi bahçeleri, elektrikli araç şarj istasyonu gibi sosyal ve teknik donatılar yer alacak.

Bu güzelliğin her detayında Dalsan var

Folkart Incity’i bu sayımızda konuk etmemizin ise önemli nedenleri var. Çünkü Folkart Incity’e anlattığımız tüm bu detayların sağlanmasında Dalsan ürünlerinin de önemli payı var. Folkart İhale ve Satınalma Uzmanı Nurhal Süllü ile işte o katkıları konuştuk. 

Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 2009 mezunu olan Nurhal Süllü, son 3 yıldır Folkart’ta çalışıyor. Folkart Incity projesinin de her aşamasında imzası olan isimlerden biri… Çünkü teknik şartnameleri ve ihale dokümanlarını hazırlayan, kullanılacak malzemelerin seçimini yapan teknik birimin bir ferdi…

Her projeye sihirli bir dokunuş

Yani Folkart’ın İzmir’in simge projelerinin çoğunda imzası veya katkısı var. Nurhal Hanım’ın Dalsan’ın yeni ürünleri ile tanışması da projelerin ince işlerini planlama aşamasında gerçekleşmiş. Süllü, bu süreci şöyle anlatıyor: “Teknik detay çözümleri anlamında Dalsan’ın teknik ekibinden çok fazla destek aldık. Alçıtek Toro ürünü ile tanışmamız da Folkart Incity projemiz kapsamında ince işler ihalemiz aşamasında bir öneri ile başladı. Dalsan’dan Tarık Karasu bu ürünü bize önerdi. Orada özel bir yöntem denemek istedik, bizim için Folkart Incitiy tamamen yenilikler projesi gibi... Hem çözüm ortaklarımız anlamında hem de malzeme anlamında yeni malzeme çeşitleri ile tanışmış olduk. Folkart Incity, her projede bir fark yaratmak üzerine var olan vizyonumuz kapsamında yeni teknikler ve malzemeler uyguladığımız bir proje oldu.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanımız Mesut Sancak’ın belirttiği gibi, “Biz mükemmellik yolculuğunda yapmış olduğumuz tüm projelerde mükemmele ulaşmak” istiyoruz. 

Projelerimizde kalite ve işlevsellik her zaman korunuyor. Her seferinde ‘daha iyisini nasıl yapabiliriz, neyi farklılaştırabiliriz, piyasadaki yapılanlardan daha farklı neyi kullanabiliriz’ şeklinde bir yaklaşımımız var. Folkart, her projede kendini geliştirerek devam ediyor, her yeni projede mutlaka farklı bir dokunuş yapıyor ve projeyi farklılaştırıyor. Folkart Incity peyzaj, konum ve dairelerin içlerinin kullanışlılığı anlamında gerçekten çok güzel tasarlanmış bir proje… O yüzden bir anda herkesin gözbebeği oldu.”

Folkart’ın her projesinde Dalsan var

Nurhal Süllü, Dalsan ile Folkart arasındaki tanışmanın çok daha eskilere dayandığını da hatırlatarak, şöyle devam ediyor: “Dalsan ürünlerini aslında biz daha önceki projelerimizin neredeyse hepsinde kullandık. Alçı, alçı levha, BoardeX, BoardeX roof en yoğun kullandığımız malzemeler oldu. Onun da ötesinde aslında Dalsan, bize yeni yeni ürünler sunuyor…  Örneğin BoardeX roof; teknik olarak bu malzeme biraz daha esnek ve basınç karşısında esneyebilen bir malzeme, onu çatılarımızda kullandık. Özellikle Çeşme projelerimiz, Folkart Ilıca Vilları’nın çatı kaplamalarında ve Folkart Hills projemizin ise kubbe kaplamasında kullandık. Çünkü belirli bir limite kadar bükülebilir ve esnekliğini koruyan bir malzemedir. Folkart Incity’de ise yine Dalsan’ın yeni bir ürünü ile ilk kez tanıştık: ALÇITEK TORO…

Folkart Incity’nin ince işleri programımız kapsamında Folkart olarak farklı bir yöntem izledik. Malzeme konusuna birebir el attık. Kullanılacak malzeme seçiminin yanı sıra malzemeyi direk satın alma yöntemini seçtik. Yönetimden bu şekilde bir karar çıkınca da Dalsan’ın Teknik Proje ekibinden öneri olarak bize ‘ALÇITEK TORO’ malzemesi geldi. ‘Kaba sıva üzerine tekrar saten alçı uygulaması yapıldığı zaman kaba sıva malzemenin üstünü başka bir katmanla daha kapattığınızdan, altındaki malzemenin ince tanecikler içermesine gerek yok’ dedi. Bunun üzerine biz malzemeyi ciddi anlamda incelemeye aldık. Bu nasıl uygulanabilir? Bize problem yaratabilir mi? Donma, kuruma süresine, uygulama kolaylığına kadar birçok yönde başladık tek tek dokümanları araştırmaya… Kalite departmanımız, şantiye grubumuz ve teknik ofis olarak biz, standart olarak kullandığımız ALÇITEK ile ALÇITEK TORO’yu karşılaştırmaya başladık. Muhteviyat olarak içerisinde tanecikleri daha büyük, yani saten içermeyen bir malzeme… Teknik inceleme aşamasından sonra “Biz kaba sıva olarak Toro’yu uygulayabilir miyiz?” dedik. Örnek olarak, “Ne kadar sürede kuruyor?”, çünkü bu kritik bir şey; 29 katlı 2 kule yapıyorsunuz, 6 tane daha alçak bloklar var. Sadece alçı sıva olarak çok ciddi bir imalat alanı var. Yaklaşık 200 bin metrekare uygulama alanımız var. Bu kadar metraj alanında kuruma süresinde veya uygulamada bir sıkıntı yaşanması durumunda imalat süresi anlamında bizi çok geciktirebilecek bir noktaya taşırdı. O yüzden teknik şartnamelerini okuduk, teknik olarak hiçbir sorun yoktu. 

Şantiye ekibi test etti

Sonra konuyu şantiye ve kalite ekibimize devrettik. Dedik ki ‘Bize ALÇITEK ürünü ile ALÇITEK TORO’yu yan yana uygulayın!’ Aynı duvar üzerinde bizim istediğimiz kalınlıklarda ürünü uygulattırdık. Tek tek uygulama yönteminden priz alma süresine, içerisindeki nem oranına, herhangi bir şekilde işte problem yaratıyor mu yaratmıyor mu, tamamen birebir kıyasladık. Hem kalite departmanımızdan hem şantiye ekibimizden raporlarımızı aldık. Hem uygulama tekniği açısından hem priz alma süresi anlamında hiçbir şey fark etmediği iletildi. Bizler de aynı şekilde baktık; kalite anlamında sıkıntı yok, uygulama anlamında sıkıntı yok, bizim iş programımız açısından da sıkıntı yok. Bu arada ürünü uyguladıktan sonra, yani proje bittiğinde Folkart sakinleri açısından nasıl faydalar sağlayacak? Bu konuyu da en ince ayrıntısına kadar araştırdık. Ardından ‘Tamam, bu ürün kullanılabilir’ dedik.

BoardeX ve COREX’siz inşaat mı olur!

Nurhal Hanım, ilk kez tanışıp çok iyi sonuç aldıkları ALÇITEK TORO’yu epey detaylı anlatınca, aklınıza ‘Projede başka Dalsan ürünü kullanılmadı mı acaba?’ diye soru gelmesin… Aslında Dalsan’ın neredeyse tüm ürünleri Incity projesinde kullanılmış. ALÇITEK, alçı levha sistemleri, saten alçı en yoğun kullanılan ürünlerin başında geliyor. Ama her inşaat projesinin artık vazgeçilmezi olan BoardeX’e Nurhal Hanım özel bir bölüm açıyor. Nurhal Süllü, “Bizim en çok kullandığımız diğer ürün ise BoardeX, bütün projelerimizde bizim neredeyse elimiz ayağımız oldu. Dış alanda kullanılabilir olması gerçekten çok büyük avantaj… O yüzden neredeyse Çeşme projelerinin tamamında yoğun olarak BoardeX kullanımımız oluyor. Yağmur nişleri, cephe detayları, dış cephede kaplama ihtiyacı vb. durumlarda aslında size kurtarıcı olarak yaklaşan bir malzemedir. Folkart Incity projemizde de kullanım yoğunluğu açısından ALÇITEK TORO’dan sonra BoardeX bizim en çok kullandığımız ikinci ürün oldu. 

Yine BoardeX roof’u çatı ve özel alanların kapatılmasında kullanıyoruz. BoardeX roof daha özel ve esnek bir malzeme, yatay ve yuvarlak yüzeylerde daha efektif bir kullanıma açık. BoardeX roof ürününü Çeşme projelerimizde kubbe kaplama veya çatı kaplama işlerinde kullandık ve çok memnun kaldık.

Alçı levhaları fonksiyonlarına göre farklı alanlarda kullanıyoruz. Islak hacimlerde, banyolarda, sosyal alan duşlarında kısacası ıslak hacimlerde yeşil COREX’i kullanıyoruz. Nedenine gelince; Neme dayanıklılık verileri iyi… Yangına dayanım içinse yangın merdivenlerinde, yangın riski olan yerlerin kaplamalarında kırmızı COREX kullanıyoruz. Konut içlerinde herhangi bir şekilde neme veya yangına birebir maruz kalmayacak veya bir koruma alanı oluşturmayacak mahallerde ise beyaz COREX tercih ediyoruz.”

Çok güzel çözümler üretebiliyoruz

Dalsan ürünleri aslında şantiyelerde birçok detayın çözümünde de kullanılıyor. Örneğin, BoardeX sistemleri açısından konuşacak olursak, arkasına bir karkas sistemi kurarak kullanabileceğiniz malzemeler bunlar. Bölme duvar yapılacaksa sizlere hızlı imalat çözümleri sunabiliyor. Cephelerde herhangi bozuk bir yüzey varsa hemen arkasında bir karkas sistem kurarak vidalama şeklinde kullanabiliyorsunuz.  Hem kutu profillerle çalışabiliyor rahatlıkla hem Dalsan’ın kendi U ve C profilleri ile karkas sistemi kurarak çalışabiliyor. Aslında birçok farklı karkas çözümlerine uyum sağladığı için proje çözümlerinizde elinizi rahatlatıyor. Dış mekanlarda kullanılabildiği, kalite ve performans olarak avantaj sağladığı için BoardeX veya BoardeX roof’lar kolaylıkla tercih ediliyor. Örneğin Hills projemizde kubbe imalatında BoardeX  kaplamanın üzerine çim çatı yaptık. 

Yeni teknolojilerle hem taleplere uygun çözümler sunan malzemeler elde ediyorsunuz bu doğrultuda Dalsan piyasa koşullarına çok iyi uyum sağlayabilen ve çözümler üretebilen bir marka olarak bize eşlik ediyor. Ulaşılabilirlik anlamında da rahatlıkla işbirliği yürütebildiğimiz bir marka… Yeni gelişen teknolojiye göre beklentilerimiz arttı. Daha farklı çözüm isteklerimiz arttı.  Şimdiki ekonomik koşullara göre ekonomi beklentilerimiz arttı. Beklentiler arttıkça firmalar da ister istemez kendilerini geliştiriyor. Dalsan bu gelişim talebine bence çok güzel adapte olabiliyor. Farklı farklı ürünleri bize sunduğu için çok faydalı oluyor” diyerek aslında Dalsan’ın inşaat sektöründeki firmalar açısından rolünü özetlemiş oldu.

Proje Künyesi

Proje Adı: Folkart Incity

Proje Tipi: Konut

Yatırımcı: Folkart 

Yüklenici Firma: Folkart 

Alt Yükleniciler: Naturel İnşaat, Trio Mimarlık

Mimari Proje: Öncüoğlu Mimarlık

Şantiye Şefi: Bora Zırhlı

Merkez İhale ve Satınalma Grubu: Seval Yıldırım, Nurhal Süllü, Furkan Dedeoğlu

Kullanılan Dalsan ürünleri: ALÇITEK, ALÇITEK TORO, SATENTEK, BoardeX, COREX, BoardeX roof, 

profil grupları ve aksesuarları.

test